Pellavasta

Kudokko -neuleet valmistetaan laadukkaasta, pitkäkuituisesta eurooppalaisesta pellavasta. Pellava on ihana ja ihoystävällinen materiaali, jolla on paljon hyviä ominaisuuksia. Siinä on kaunis, himmeä hohde ja se tuntuu ihanalta ihoasi vasten. Pellavaneule vain paranee käytön myötä.

Kasvina pellava ei ole kranttu, ja sen kasvatus vaatii huomattavasti vähemmän luonnonvaroja ja lannoitusta kasvaakseen kuin esimerkiksi puuvillan kasvatus. Tuotantoprosessissa myös hyödynnetään liki kaikki kasvin osat, ja jäännösmateriaalista kuten pellavapölystä valmistetaan massaa, jota käytetään setelien painatukseen ja kuitulevyn valmistukseen. Pellavakuitujen uuttaminen on mekaaninen prosessi, jossa ei tarvita kemikaaleja.

Pellavaneule on helppohoitoinen, se hylkii luonnostaan likaa, ei nyppyynny ja pysyy raikkaana tuulettamalla. Pellavaneuleen pesuväli pitkä, joten sen käyttö säästää myös vettä.

Kudokko-neuleen valmistusprosesissa syntyy jätteenä vain muutama langan pätkä per tuote. Mitään muuta jätettä tuotteiden valmistuksessa ei synny. Käytännössä tuotteeni ovat siis 100% zero waste tuotteita.

Ekologisuus on painava arvo Kudokkossa. Käy lukemassa lisää tuotantotavoista Planet Companyn sivuilla.

Kaunis ja helppohoitoinen kotimainen neule

∆ Kudokko-neuleet käyvät viimeistyspesussa , joten ne eivät kutistu.

∆ Pellavaneule ei nyppyynny eikä kutita. Se tuntuu lämpimältä kun on viileää, ja toisin päin.  

∆ Voit pestä Kudokko- neuleen koneessa, mutta se tarvitsee pestä vain harvoin. Tuuletus riittää usein pesuksi.

∆ Pue talvella Kudokko -neuleen alle esimerkiksi ohut merinovillapaita, olosi on taatusti lämmin ja pehmoinen!