// /

Zero Waste -tuotanto 

Zero Waste -tuotanto

Kudokko haluaa näyttää, että käsityö voi olla tyylikästä ja muuntuvaa -kestävää muotia parhaimmillaan. Zero waste- periaattella tapahtuva tuotanto tapahtuu luonnostaan, koska tuotantotapa on käsityötä ja suunnitteluprosessi zero waste- ajattelua kunnioittava.

Toistaiseksi tuotantoon ei kulu edes sähköä, sillä Kudokkon neulekoneet ovat manuaalisia. Pakkausmateriaaleina käytän kierrätettäviä postituskoteloita, ja tuotteet pakataan täysin muovittomasti.

Kudokko-neuleen valmistusprosesissa syntyy jätteenä vain muutama langanpätkä per tuote. Mitään muuta jätettä tuotteiden valmistuksessa ei synny. Käytännössä tuotteet ovat siis 100% zero waste tuotteita.

Kaikki Kudokko-neuleet valmistetaan käsityönä Oulussa. Tuotteet neulotaan muotoonsa neulekoneella, joten leikkuujätettä ei synny ja arvokas pellavalanka käytetään viimeiseen asti. Ylijäämälangoista, valmistetaan pientuotteita kuten rannekkeita tai koruja. Tuotteet valmistetaan lähes yksinomaan tilausten perusteella, jolloin myöskään tuotehävikkiä ei pääse syntymään, ja asiakkaalla on mahdollisuus toivoa tuotteeseen pieniä muutoksia. Tämä mahdollistaa sen, että tuote on entistäkin rakkaampi käyttäjälleen ja sitä käytetään ahkerasti.

Hyvinsäilynyt neule voidaan myös purkaa ja neuloa siitä jotain uutta.

Neulomisen jälkeen tuotteisiin kiinnitetään tuotemerkki, joka on vegaanista nahkaa. Merkki kiinnitetään käsin samalla pellavalangalla kuin mistä tuotteet neulotaan, pystyn siis hyödyntämmän tässä vaiheessa ne 10cm lankapätkät, joita tuotteen valmistuksessa syntyy. Neuleet käyvät viimeistyspesussa ja pesuaineena Kudokkossa käytetään suomalaisen pienyrityksen myrkyttömiä, luontoa kuormittamattomia pyykinpesuaineita..