Kudokko, pellava ja kiertotalous

Kudokko -neuleet valmistetaan laadukkaasta, pitkäkuituisesta eurooppalaisesta pellavasta. Pellava on sileä kuitu, joka ei kutita herkintäkään ihoa. Siinä on kaunis, himmeä hohde ja se tuntuu kylmällä lämpimältä ja toisin päin. 

Kasvina pellava ei ole kranttu, ja sen kasvatus vaatii huomattavasti vähemmän luonnonvaroja ja lannoitusta kuin esimerkiksi puuvillan kasvatus. Tuotantoprosessissa myös hyödynnetään liki kaikki kasvin osat, ja jäännösmateriaalista kuten pellavapölystä valmistetaan massaa, jota käytetään setelien painatukseen ja kuitulevyn valmistukseen. Pellavakuitujen uuttaminen on mekaaninen prosessi, jossa ei tarvita kemikaaleja.

Pellavaneule on helppohoitoinen, se hylkii luonnostaan likaa, ei nyppyynny ja pysyy raikkaana tuulettamalla. Pellavaneuleen pesuväli pitkä, joten sen käyttö säästää myös vettä.

Kudokko-neuleen valmistusprosesissa syntyy jätteenä vain muutama langan pätkä per tuote. Mitään muuta jätettä tuotteiden valmistuksessa ei synny Kudokko -neule on siis aina zero waste -tuote.

Kudokkossa on ajoittain tarjolla myös 2nd neuleita, ja myöskin huollan ja muodistan Kudokkosta ostettuja neuleita.